Helgen som var

Helgen som var började med restaurangbesök och bio ihop med mannen i mitt liv, skönt att bara vara vi och mysa ihop! ☺ vi var på Moon thai på avenyn och jag åt väldigt gott, efter maten tog vi en promenad ner till Lilla Bommen där Micke "myllie" spelade. Satt där en stund med trevliga människor och Rasmus fick gå upp och gästa en stund och ta ett par låtar. 

Efter en stund var det dags för oss att röra oss till bion där vi hade bokat biljetter till Ted 2, plus stolar har vi bokat innan men denna gången lärde jag mig att det fanns en knapp på sidan där man kunde fälla sätet en bra bit bak!

På lördagen åkte vi runt och kollade i affärer på förmiddagen och blev kära i en säng! ☺ Rasmus skulle spela på Bommens café på kvällen, men höll på i endast 45 minuter för det var dåligt med folk. Men vi fick en myskväll hemma i stället så det gjorde inte så mycket!

Söndagen hälsade vi på min mormor och morfar en liten stund och på kvällen var vi bjudna på tacos hos mamma! 

En helt underbar helg med andra ord! ☺ 


Moon Thai 


Rasmus gästar Bommens café på fel dag 


Nerverna på utsidan

Ibland är det så, om man är en ganska stor häst, med väldigt liten hjärna i förhållande till sin kroppsvikt. Att saker är extremt läskiga, man kan ha gått förbi dem tusen gånger innan, men just idag, är det något i den lilla hjärnan som inte kopplar. Något som intalar hjärnan och hästkroppen att man måste fly för sitt liv. Eller iallafall stå blickstilla och fundera överväga med sina hjärnceller om man faktiskt ska gå förbi. För att sedan vända om och bli övertalad två gånger minst innan man kan gå förbi, men då gående i sidled stirrande på det läskiga så det inte anfaller.

Idag var vi rädda för den där läskiga självgående gräsklipparen, självklart vet inte hästen och dess hjärna om att det är en gräsklippare. För han är helt 100 % säker på att det är ett hästätande monster som folk placerar i sina trädgårdar precis intill vår ridväg.

Barn på studsmattor är också livsfarliga, och folk som gömmer sig bakom häckar i trädgården.. usch! 

Men hur fjantiga och små hjärnor de här djuren än har, så tar dem oss med storm. Flyttar in i våra hjärtan och lämnar aldrig. Jag minns varenda häst jag haft! Och det har varit ett par stycken. 

I min värld just nu för tillfället så finns bara en häst, min allra finaste bästa hästvän. Min gos och godis farbror. Min återhämtning och lyckopiller. Min kompis. Världens bästa 24 åring. Världens bästa fullblod. 

Världens finaste Zandro! ♡



Österlen

I fredags efter jobbet hämtade R mig och vi lämnade av Ozzie hos mormor och morfar. Fortsatte sedan ner mot Skåne, vi kom fram till mina svärföräldrar vid åtta tiden ungefär, tog lite att äta innan det föll sig att vi blev trötta av resan och det var dags att sova! 

Lördagen åkte jag och hjärtat iväg en sväng själva för att kolla Bo Olsson och köpa jordgubbar, vid lunch tid kom hans bror med familj och vi käkade stuvad spenat, lax och fläsk! ☺ super gott! Vid tre tiden kom hans syster med familj och vi var nu 12 personer i huset, fullt hus minst sagt men mysigt att träffa alla igen! På kvällen lagade Love mat och vi satt och pratade en stund, jag lekte med fyraåringen.

På söndagen tog vi en tur till Ale stenar, Olof Viktors och till slut Ingelsta Kalkon. Både knäckebröd och kalkon inhandlat!! Åkte tillbaka hem till Nadja och Roy för lunch innan vi packade in oss i bilen, ett stopp i Ystad för att träffa Lotta en stund själva. 

Nu är vi precis hemkomna och har ätit thaimat, ska snart göra mig iordning för morgondagen då det är jobb igen! Fin helg som innehållit mys med släkten! 








En ny lägenhet


Jag mötte upp min vackra syster efter jobbet och vi tog en promenad till Beebar där det blev varsitt glas prosecco för att fira att jag och R fått en ny lägenhet med inflyttning i Oktober! ☺ 

En trea längre upp på gatan, ny renoverad med balkong och allt! Hur glad som helst!

Hade en riktigt trevlig stund med min fina syster, god mat och dryck. Vi kollade lite i affärer efter och jag fick äntligen tag på ett par skor till då jag ska vara brudtärna i augusti! ☺ 


Nolviks kile

Efter jobbet blev jag upphämtad av sambon och vi åkte ut till havet där elever från hans förra jobb var och hade grillkväll med fotbollslaget, vi blev inbjuda dagen innan. 
Det var femkamp och god grillad mat med efterrätter. Vi tillbringade ett par timmar där ute i solen ihop med föräldrarna, barnen som mest var i vattnet eller på fotbollsplanen. Ozzie var med och vi njöt tillsammans i det gröna sköna gräset! Jag hade ansvar för "stoppa-pennan-i-flaskan" grenen där deltagarna hade en penna fastknuten runt midjan bakom sig och skulle pricka i den i flaskan. Kul precisions tävling!

När vi hade tackat för oss så åkte jag snabbt hem och bytte om till ridkläder och åkte upp till stallet där jag och Zandro tog en härlig sensommar tur i skogen! 

Underbar dag! 


Ozzie i gröngräset 






Att ta vara på tiden

I och med mitt nya jobb, så har jag ju ingen semester i år. Man måste ju tjäna in sina semester dagar innan man kan ta ut dem.

 Men nu under juli har vi sommartider i receptionen och jag börjar som tidigast 08.30 & slutar senast 16. Det är skönt, min sambo försöker hitta på saker som vi gör tillsammans efter jag slutat och jag själv försöker att ta vara på min lediga tid. Fylla min fritid med saker som får mig att må bra, hästar, god mat, motion, vänner och familj.

Helgerna är oftast planerade och jag tror att jag har saker planerade varje helg, inte fullt ut med till viss del. Så jag har saker att se fram emot. Det gör det lite lättare att gå till kontoret en solig dag. Jag älskar mitt jobb, det är tur. Ibland vill jag bara flytta ut mitt skrivbord med mina datorer och sätta mig i gräset.. önsketänkande.

Helgen som var nu var vi ute och åt med goda vänner på stan, Burgerssons. Super goda burgare och trevlig ställe. Vi tog också en promenad efteråt i Haga och solen värmde så skönt! Det är livskvalitet. 
På kvällen tog vi med oss Ozzie in till stan och tänkte sätta oss på en uteservering, men när vi kom till Beebar fick vi tillochmed lov att sitta inne med henne! ♡ 

Söndagen hade vi ett par andra goda vänner på besök, planering av deras största dag och jag hade gjort en god kycklingpaj. Jag hann till stallet och på kvällen var vi hos mina föräldrar och åt middag.

Genom att ha helgen full av aktiviteter så kändes den mycket längre och som en mini semester. 

På fredag börjar min nästa "semester" då vi tar bilen till Österlen och hälsar på min fina skånefamilj och sambons mor och far!

Min vän Zandro och jag

Gott efter jobbet inne i stan 


Söta lilla Leia


Prinsessan

Min ängel är hemma igen! ❤ två och en halv månad har hon varit på Orust och varit mamma till tre små pälsbollar. I torsdags fick hon äntligen komma hem igen. Jag njuter av varenda minut hon är hemma. Min lilla prinsessa ♡