Pyret tillhörigheter


Vi köpte en vagn häromdagen, nu har pyret alla "dyra" saker. Såsom vagn, skötbord, säng och bilstol.

När vi köpte vagnen och skulle ta med den upp till lägenheten blev det mycket mer verkligt, vårt lilla hjärta ska sova där och vara där i om ett tag! ♡

Det vi har kvar att handla är säkert mycket ändå, men mer små plock som kläder, blöjor och mycket mer! Har börjat skriva en lista.

Har lite smått börjat planera hur jag vill att pyretsrum ska ta form också, är ganska klar med några saker som ska inhandlas och fixas! Mitt mål är att göra det riktigt mysigt där inne, så att både jag och pyret kan tillbringa tid där inne tillsammans!

Om 12 dagar ska vi åka på vårt Rutinultraljud, ska bli så mysigt att få se vår lilla igen! 
Längtar massor!


När marken rasar...

När ens tillvaro helt plötsligt förändras över ett möte med sin chef som meddelar att jag blivit uppsagd på grund av arbetsbrist, och det innebär att jag bara har en månad kvar på mitt underbara jobb så rasar hela världen för en stund. 

Min trygga punkt, mitt arbete och tillhåll. 

Jag fick panik ett tag, var ledsen i en hel vecka, är fortfarande ledsen men det är bättre. Jag har inget jobb längre. Jag är arbetslös.

Eller arbetssökande & gravid. Det sist nämnda dock, att vara gravid.  Är det bästa som hänt i mitt liv någonsin och jag älskar att se magen växa. För varje dag älskar jag det lilla pyret där inne mer och mer, utan att ens ha träffat det ♡

Den sista mars gör jag min sista dag på Regus, därefter är framtiden ovis, jag började med att söka jobb och uppdatera mitt CV redan dagen efter jag fått beskedet. Det går inte att tro att jobb bara hoppar på en. Man måste jobba och vara aktiv för att få ett jobb. Det och må så bra som möjligt blir mitt jobb från och med 1 april, samtidigt som jag har möten på arbetsförmedlingen, ultraljud och barnmorskebesök att se fram emot! 

Jag skrev häromdagen ner alla jobb jag sökt, räknade snabbt ut att det var över 10 st, har varit på en intervju och hoppas på fler svar. 

Snart är det dessutom påsk och min födelsedag och jag ser framemot allt! 

Nedan en bild på bebis, eller min mage! ❤ 
Vecka 18 (17+3)


Mazda 6

För ett par veckor sedan fick vi byta in vår lilla colt till en större och tryggare familjebil!

Vi har nu en fin fin Mazda 6, en röd och fin! 



Lördag

Vaknade i morse och var sugen på scones, så himla lätt att få nybakat bröd på morgonen. In i ugnen i lite mindre än 20 minuter och under tiden dukade jag fram annat gott som uppskuren frukt, juice och ägg! 

Väckte sedan min sambo som blev glad över att jag bakat! Nu är frukosten uppäten, lägenheten undanplockad och snabb städad. Snart kommer mina föräldrar på en liten fika! Dem har passat Ozzie i en vecka, eller Ellen har. Så nu kommer hon hem en stund! 


Lördagens mage v.16 (15+4) och 170 dagar kvar 


Vecka 16 (15+3)

Barnet
 
Från och med nu mäts inte barnet från huvud till stjärt längre (CRL) - utan från huvud till fot. I början av veckan är barnet cirka 14 cm långt (huvud till fot). Armar och ben är färdigutbildade och alla lederna fungerar. 
Barnet kan nu till viss del koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern - fostret rullar runt, sparkar, gör volter, rynkar pannan, öppnar och stänger munnen och kan suga på tummen. Dock kan det vara svårt att känna rörelserna på det här stadiet, eftersom fostervattnet har en dämpande effekt. 
 
Barnets hud är tunn, rödaktig och skrynklig. På huden finns även det tunna, fjunliknande lanugohåret. När barnet föds är oftast lanugohåret nästan helt försvunnet - men det kan finnas lite kvar på ryggen och skuldrorna. 
 
Underhudsfett börjar bildas, det brukar även kallas för brunt fett och hjälper barnet att hålla värmen då det är fött. Även barnets naglar börjar bildas. 
 
En app jag har säger att bebisen är lika stor som en avokado nu! :) 
 
 
Jag mår fortsatt bra och känner mig faktiskt piggare på dagarna och kvällarna, trotts att sambo säger annorlunda :)